Рішення про зниження портових зборів буде прийнято до квітня – Омелян

2017-02-01 10:20:05

В даний час йде обговорення, чи варто знижувати збори одномоментно, або ж в два етапи – заявив міністр



Рішення про зниження портових зборів буде прийнято до квітня 2017 року, повідомив міністр інфраструктури України Володимир Омелян.
"До квітня 100% буде прийнято рішення (про зниження портових зборів), сподіваюся, що раніше", – сказав він в ході зустрічі з бізнесом, організованої Європейською бізнес-асоціацією (ЄБА) у вівторок.
Міністр зазначив, що в даний час йде обговорення, чи варто знижувати збори одномоментно, або ж в два етапи, з метою мінімізації різкого падіння доходів Адміністрації морських портів України (АМПУ), яка акумулює портові збори.
В.Омелян додав, що обговорюється варіант зниження зборів двома хвилями по 30% в 2017 і 2018 році.
Ще в листопаді міністр заявляв, що портові тарифи і збори в українських морських портах будуть знижені мінімум удвічі після імплементації нової методики розрахунку таких зборів.
"Ми бачимо падіння вантажообігу в українських портах з року в рік. Неконкурентна тарифна політика в контексті портових тарифів і зборів. Ми зараз над цим працюємо, є політична воля і президента, і прем’єр-міністра, і в листопаді ми затвердимо нову методику портових зборів, яка знизить їх мінімум в два рази ", – говорив він тоді.
за матеріалами Інтерфакс-Україна