Начальник Генерального штабу вручив звільненим військовим морякам відзнаки

11 вересня, у Національному військово-медичному клінічному центрі «ГВКГ» начальник Генерального штабу Збройних Сил України генерал-лейтенант Руслан Хомчак зустрівся з військовими моряками, яких 7 вересня вдалося повернути з російського полону.

– Той похід, який ви здійснювали через Керченську протоку увійде в історію російсько-української війни, яка триває вже шостий рік. Ми бачили, як ви себе мужньо вели. Я щиро вдячний вам за це, – сказав генерал-лейтенант Руслан Хомчак.

Начальник Генерального штабу наголосив, що дуже важливо, що всі повернулися з полону живими.

– Дякую Богу, що всі залишилися живими. Те, що вам довелося витримати за ті довгі місяці перебування в полоні, я би не побажав навіть ворогам. Ви твердо трималися і вистояли… – зазначив генерал-лейтенант Руслан Хомчак.

Окрім цього, начальник Генерального штабу ЗСУ разом з керівниками структурних підрозділів МО і ГШ надав вичерпні відповіді на запитання військових моряків, яких найбільше цікавили питання щодо здобуття освіти, їхніх відпусток, подальшого проходження служби, соціальних пільг та гарантій.

На завершення зустрічі генерал-лейтенант Руслан Хомчак вручив військовим морякам відзнаки начальника Генерального штабу.