Голова Морської адміністрації повідомив, що “продовжуватиме безкомпромісну боротьбу з корупційними схемами”

26 січня в Одесі відбулася міжвідомча нарада, на якій представники органів державної влади та правоохоронних органів розглянули питання взаємодії Державної служби морського й річкового транспорту із бізнесом.

Про це повідомила пресс-служба Морської Адміністрації.

У нараді взяли участь заступник Міністра інфраструктури України Юрий Васьков, начальник Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції Валентин Копаєв, Голова Державної служби морського та річкового транспорту України Віталій Кіндратів, перший заступник керівника Одеської обласної прокуратури Олексій Химченко, заступник начальника УСБУ Сергій Желейко, а також представники судноплавних компаній, портових операторів та профільних асоціацій.

Серед актуальних питань, яке підіймалося розглядалося, – здійснення поборів із суден, проведення їх незаконних перевірок, розкрадання державних коштів внаслідок завищення вартості закупівель та інших зловживань.

Учасники акцентували увагу на плідній взаємодії та співпраці всіх органів задля викоренення корупції, а також узгодили порядок дій у разі можливого тиску на бізнес та необхідність своєчасного інформування відповідних органів у сфері протидії корупції про відповідні провокації.

Валентин Копаєв, керівник Департаменту стратегічних розслідувань запевнив колег у готовності сприяти їх роботі для забезпечення повної прозорості. За його словами, за дорученням Міністра МВС ми взяли на контроль питання взаємодії держави та бізнеса у портах. Центральний апарат разом з тер підрозділами ДСР вже запустили механізм для протидії корупційним проявам.

«Якщо у Вас є інформація о системних зловживаннях або протиправних діях посадових осіб, рейдерських захватах, криміналу, який перешкоджає прозорому веденню бізнесу, ви можете звертатися до територіальних підрозділів ДСР», – зазначив Копаєв.

Голова Морської адміністрації Віталій Кіндратів наголосив, що він з командою продовжуватиме безкомпромісну боротьбу з корупційними схемами при контролі суден, здійсненні незаконних перевірок. В минуле мають відійти створення штучних проблем та затримки виходу суден з порту, розкрадання державних коштів внаслідок завищення вартості закупівель, рух контрабанди тощо. Він зазначив, що Морська адміністрація й надалі будуватиме взаємодію з правоохоронними органами України для виявлення та присікання будь-яких проявів корупції.

За результатами зустрічі учасниками прийнято ряд спільних рішень, які сприятимуть припиненню та в подальшому ліквідації корупційних проявів у морській та річковій галузях.

Контакти територіальних підрозділів Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України для зв’язку та інформування про випадки можливих правопорушень:

Донецька область: +38 (050)-447-42-17
Запорізька область: +38 (098)-777-62-80
Миколаївська область: +38(097)-642-09-42
Одеська область: +38(068)-825-25-45
Херсонська область: +38(097)-155-36-65