Американські компанії готові брати участь в концесії Херсонського порту

2017-04-05 13:28:51

Якщо в проекті концесії ХМТП буде інвестор або співінвестор з США, американська сторона готова надати пільгові умови закупівлі обладнання та фінансування самого проекту.



Керівництво Херсонського морського торгового порту провело зустріч з Аташе з питань торгівлі Посольства США в Україні Мішель Сміт.
Як повідомив виконавчий директор підприємства Андрій Соколов на своїй сторінці в мережі "Фейсбук", зустріч організувала компанія Співдружність, "друзі Херсонського морпорту"
Розмова стосувалася підготовки до концесії ХМТП. Пані Сміт висловила зацікавленість в цьому питанні, оскільки вона, як торговий аташе, входить в робочу групу Посольства США, що займається питаннями транспортної інфраструктури.
За словами Соколова американське посольство висловило готовність предметно обговорювати і сам процес концесії, і участь в ньому американських компаній в якості консультантів або ж постачальників обладнання.
Так, якщо в проекті концесії ХМТП буде американський інвестор або співінвестор, вони готові надати пільгові умови закупівлі обладнання та фінансування самого проекту.
sokolov_conc_usa