В Одеському порту відкрилась навігація пасажирських катерів

Для отримання дозволу на організацію морських прогулянок орендатори і власники суден зобов’язались вживати необхідних протиепідемічних заходів: слідкувати за дотриманням пасажирами маскового режиму, обробляти долоні пасажирів антисептиками при посадці, забезпечувати можливість дотримання пасажирами безпечної відстані 1,5 метрів один від одного на відкритих палубах і у салонах катерів.

За інформацією начальника пасажирського комплексу адміністрації порту Олега Клименка, за перші два тижні навігації катерами здійснено 146 виходів у відкрите море (в т.ч. 43 у минулі суботу-неділю 13-14 червня), пасажирообіг за вказаний період склав майже 9 тис. осіб.

–          Це значно нижче, ніж на початку минулого літа, – коментує О.Клименко. – Але тут є дуже багато чинників. Найперше це те, що з-за ризиків зараження коронавірусом наші співвітчизники проводять відпустки здебільшого вдома, приїжджих туристів в Одесі мало, дитячі оздоровчі табори закриті і таке інше. Водночас, ті туристи, які приходять на морський вокзал саме для того, щоб вийти на катері за Воронцовський маяк і отримати задоволення від споглядання Одеси з моря, отримують якісний сервіс кожен на свій смак і гаманець.

Начальник пас комплексу порту уточнив, що на сьогодні працюють 7 катерів різної пасажиромісткості, ступеню комфорту і цінового сегменту. Назви цих суден: «Андромеда», «Валенсія», «Генерал Кунгурцев», «Круїз», «Пегас», «Севастополь», «Хаджибей». Для уникнення масових скупчень пасажирів на березі, посадка на катери здійснюється з чотирьох причалів морського вокзалу – №№17, 18, 19, 20.

Адміністрація Одеського морського порту.