На Одещині запрацюють шість пересувних габаритно-вагових комплексів

З 1 липня в Одеській області запрацюють шість нових габаритно-вагових комплексів, які знаходяться на балансі ОДА. Про це повідомив перший заступник керівника Одеської облдержадміністрації В’ячеслав Овечкін під час зустрічі з головою Державної служби України з безпеки на транспорті Олександром Погорілим.

«Ми передаємо «Укртрансбезпеці» у користування шість пересувних комплексів. Насамперед їх розташують на найпопулярніших маршрутах далекобійників», — зазначив В’ячеслав Овечкін.

Спочатку комплекси розмістять поблизу КП «Дачне», Березівки, Южного та інших населених пунктів. А в разі потреби їх перевозитимуть та встановлюватимуть у місцях, де спостерігається велика кількість фактів перевантажень.

«Спеціально для роботи на цих комплексах до Одещини приїдуть 26 інспекторів Укртрансбезпеки. Всі вони є мешканцями інших регіонів, які раніше тут не працювали», — повідомив Олександр Погорілий.

Нагадаємо, що з 1 червня в регіоні заборонено рух вантажівок вагою понад 24 тонни при температурі повітря +28 градусів і вище. Порушників будуть зупиняти та перевіряти на перевантаження.