DP World успішно завершила операцію з придбання Контейнерного терміналу ТІС

Компанія DP World оголошує про придбання 51% акцій Контейнерного терміналу ТІС (порт «Південний», Україна).

Всі відповідні умови угоди виконані, офіційні погодження державних установ отримані.
Купівля частки в терміналі – другий для DP World досвід успішного партнерства з акціонерами ТИС. Першим спільним проектом компаній став буксирний оператор P & O Maritime Ukraine, обслуговуючий більш ніж 50 клієнтів в 3-х найбільших портах країни.
В рамках глобальної стратегії DP World прагне сприяти світовій торгівлі та для цього розширює участь в різних сегментах мереж поставок. Компанія постійно інвестує у власний портовий, логістичний та транспортний бізнес. Ключова мета цих вкладень – встановити прямі зв’язки з кінцевими споживачами і пропонувати логістичні рішення, які б усунули вузькі місця в мережі поставок і прискорили рух товарів.
Таким чином, з сьогоднішнього дня DP World розширює географію своєї присутності, а Контейнерний термінал ТІС підсилює позиції лідера серед спеціалізованих морських терміналів України. DP World отримає можливість ефективніше використовувати свою глобальну мережу портів, економічних зон, складів і пропонувати оптимізовані логістичні рішення всередині країни.
Більш того, тепер у компанії буде унікальне для Чорноморського регіону пропозиція: пряме сполучення між власними терміналами в Констанці, Яримдже і «Південному» з використанням власної фідерної мережі UniFeeder. В синергії з досвідом DP World по усуненню вузьких місць в логістичних ланцюжках це дасть можливість відправляти вантажі по ключовим для Східної Європи торговим маршрутам, використовуючи активи DP World в Румунії і Туреччини.
У 2019 ринок контейнерних вантажоперевезень України виріс на 20%. Вдале розташування в точці перетину морських і наземних шляхів в поєднанні з кращою в країні залізничною інфраструктурою зробили ТІС-КТ привабливим об’єктом для придбання DP World.
Навесні цього року DP World придбала сервіс SeaRates.com, який разом з аналогічними LandRates.com і AirRates.com дає клієнтам можливість здійснювати перевезення вантажів по всьому світу. DP World також створила Цифровий альянс експедиторів (DigitalFreightAlliance). Фахівці з перевезень з різних країн отримують на одній платформі доступ до нових інструментів, маршрутами, послуга. Тепер в цю екосистему включена Україна
Відповідно до умов угоди, DP World придбала контрольний пакет акцій і буде здійснювати управління терміналом. Компанія стане ключовим гравцем в регіоні і буде прагнути розширювати частку ринку за рахунок використання лідируючих позицій ТІС-КТ на ринку перевезень залізницею.
«Сьогодні починається нова епоха. Присутність в Україні розширить наш глобальний портфель послуг і зробить компанію гравцем дуже привабливого ринку. Ми надзвичайно раді починати цей новий етап. Придбання відповідає нашій довготривалої стратегії сприяння світовій торгівлі. DP World з нетерпінням чекає можливості привнести свій досвід, експертизу і ресурси в розвиток Контейнерного терміналу ТІС. Ми маємо намір підкріпити успіхи, яких акціонери підприємства домоглися за попередні роки роботи », – коментує подію Султан Ахмед бін Сулайєм, голова правління і генеральний директор DP World.
DP W