Працівники Запорізької дільниці ФДУ «Дніпровський район Держгідрографії» долучилися до ліквідації наслідків обвалу автомобільного мосту

 У період 20-24.05.2020 на території с. Олексіївка Нікопольського району Дніпропетровської області Головним управлінням державної служби України з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області проводилися роботи з ліквідації наслідків надзвичайної події, яка сталася у результаті руйнування секції автомобільного мосту через затоку Каховського водосховища на автодорозі Н23. Внаслідок події у воді частково опинився вантажний автомобіль з причепом, завантаженим металевими трубами.

Працівники Запорізької дільниці ФДУ «Дніпровський район Держгідрографії» долучилися до ліквідації наслідків обвалу автомобільного мосту. Дістати вантажівку з води можна було лише за допомогою плавучого крана. Для його буксирування з Нікопольського річкового порту до місця події було задіяно два судна установи – «Костянтин Заслонов» та «Кречет». Для проведення плавкрана і проходження буксирів фахівцями ФДУ «Дніпровський район Держгідрографії» попередньо були виконані промірні роботи та обставлені мілини і підводні перешкоди.

На щастя, ніхто не постраждав. Наші фахівці доклали усіх можливих зі свого боку зусиль й допомогли рятувальникам ГУ ДСНС у Дніпропетровській області задля якнайшвидшої ліквідації наслідків інциденту.

Як зазначили у своїх листах-подяках Голова Нікопольської райдержадміністрації Дніпропетровської області Юрій Багно та начальник Нікопольського міськрайонного відділу підполковник служби цивільного захисту Костянтин Сегедій, проведення робіт з підняття вантажівки з води за допомогою наземних технічних та транспортних засобів було неможливим через велику ймовірність обвалу інших конструктивних елементів аварійного мосту. Завдяки швидкому реагуванню, оперативній роботі й професіоналізму працівників Держгідрографії, а також залученню техніки нашої установи стала можливою успішна ліквідація наслідків надзвичайної події, що в подальшому дасть змогу частково відновити рух автомобільною дорогою після наведення понтонного мосту і, найголовніше, мінімізувати загрозу життю та здоров’ю людей.

Заради безпеки руху – працюємо разом!