В Миколаївському морському порту з початку року перевалили на 4% менше вантажів

В Миколаївському морському порту з початку року перевалили 10,26 млн тонн вантажу, що на 4% менше ніж аналогічного періоду попереднього року.

Зменшення показників пов’язано в першу чергу з вимушеним припиненням виробництва на «Миколаївському глиноземному заводі», у зв’язку з проблемами надходження бокситової сировини. Зупинка одного з провідних портових операторів за межами акваторії порту Миколаїв безумовно відобразилось на загальній статистиці Миколаївської філії ДП «АМПУ».

Якщо розглянути показники в межах акваторії порту, то за січень-квітень 2020 року портовими операторами оброблено 5,48 млн тонн вантажу, що перевищує планові показники і підтверджує, що Миколаївський морський порт працює стабільно, залишившись на другому місці у рейтингу серед морських портів України.

Збільшення на 23,8% наливних вантажів обумовлено зростанням перевалки рослинної олії до 1,1 млн тонн, що перевищує показник аналогічного періоду минулого року на 22,5%. Дещо менше, ніж в попередньому році, перевалили зернових культур 4,9 млн тонн (97,1%).

За результатами 4 місяців роботи в 2020 році Миколаївським морським портом оброблено 631 судно та 46,4 тис вагонів. Із загального обсягу оброблених вантажів експортні склали 8,2 млн тонн, імпортні – 1,6 млн тонн, каботажні – 312,57 тис. тонн.