У порту Маріуполь оптимізують штатний розклад для оптимізації витрат

Про це стало відомо сьогодні під час розширеного засідання профспілкового комітету ДП «ММТП», в якому взяв учаcть в.о. директора порту Ігор Барський.У своєму зверненні до профспілкового активу Ігор Миколайович торкнувся в першу чергу оптимізації витрат. В.о. директора повідомив, що горизонтально орієнтована система управління, яка завжди існувала в порту, показала свою неефективність в реаліях сьогодення, і його завдання, як кризового менеджера і керівника побудувати надійну вертикальну систему. Почати реформу планується з апарату управління.

Ігор Барський має намір представити в міністерство новий штатний розклад і нову структуру підприємства, згідно з якою посади трьох заступників директора порту будуть скорочені, що дозволить заощадити і перерозподілити фонд оплати праці. Наступним етапом буде оптимізовано апарат управління, в першу чергу ті підрозділи, які дублюють функції. Також буде передана з балансу частка збиткових для порту, але потрібних в АМПУ, підрозділів.
– Якщо зараз не почати антикризову програму, то ми ніколи не зможемо нормально працювати, – заявив Ігор Барський. – Знову будуть 4-денний робочий тиждень і робота на 2/3 від ставки. Наша перша мета – п’ятиденний тиждень, адже це відразу збільшить доходи портовиків на 20%.