В Одеському порту відзначили 75-річчя Великої перемоги покладанням квітів до «вічного вогню»

Зважаючи на введені Урядом карантинні обмеження, традиційний мітинг до Дня перемоги на Митній площі довелось відмінити. Натомість працівники відділів і служб мали можливість у індивідуальному порядку вшанувати подвиг переможців хвилиною мовчання біля підніжжя меморіалу. Щоб не утворювати масового скупчення людей, представники кожного структурного підрозділу приходили до пам’ятника у заздалегідь визначений час.

Разом з колективом вшанували 75-річчя Великої Перемоги начальник ОФ ДП «АМПУ» Руслан Сахаутдінов, почесний президент Одеського порту, Герой України Микола Павлюк і голова Профспілки Одеського порту Володимир Зайков.

У своєму виступі Р.Сахаутдінов зокрема сказав: «Нам здавалося, що ми знаємо про жахіття тієї війни все. Та нещодавно були оприлюднені розсекречені дані, згідно з якими втрати Радянського Союзу у Другій Світовій складають не 27 мільйонів, а 41 мільйон чоловік… Вчора ми вітали наших шановних ветеранів, які пройшли через ту війну і здійснили подвиг у мирний час, доживши до 75-ліття Перемоги. Не дивлячись на свій вік і стан здоров’я, вони своїм зовнішнім виглядом, оптимістичним настроєм демонструють стійкість і волю до життя, притаманні воєнному поколінню. Спілкування з ветеранами-фронтовиками мобілізує і спонукає до відповідальності за наше майбутнє, майбутнє наших дітей і нашої країни. Пам’ять про ціну, яку заплатили народи планети за Перемогу над нацизмом, у наш легковажний час повинна стати моральним законом, який спонукатиме нас берегти мир і кожне людське життя»…

Адміністрація Одеського морського порту