Підбито підсумки виконання Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН „Жінки, мир, безпека” на період до 2020 року

Заступник Міністра соціальної політики з питань європейської інтеграції Тетяна Сальнікова взяла участь у засіданні круглого столу на тему „Підбиття підсумків виконання Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 „Жінки, мир, безпека” на період до 2020 рокуˮ.

В заході також взяли участь Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Вадим Пристайко, Урядова уповноважена з питань ґендерної політики Катерина Левченко, Надзвичайний та Повноважний Посол Швеції в Україні Тобіас Тиберг, в.о. голови Офісу ООН Жінки в Україні Домініка Стояноска, представники міністерств, відомств, обласних державних адміністрацій, міжнародних та громадських організацій.

”Метою нашої зустрічі є визначення змін, які відбулися в Україні протягом 2016-2019 років, за показниками, передбаченими Національним планом дій ”Жінки, мир, безпека” на період до 2020 року, аналіз виконання завдань та заходів зазначеного плану дій, надання пропозицій центральних органів виконавчої влади та місцевих державних адміністрацій щодо пріоритетів діяльності на період до 2025 року в умовах децентралізації”, – зазначила заступник Міністра.

За словами Тетяни Сальнікової, особливістю імплементації Резолюції Ради Безпеки ООН 1325 в Україні є наявність місцевих планів дій, що важливо в умовах децентралізації, яка відбувається в нашій країні. Так, на сьогодні розроблено та затверджено регіональні плани дій або такі плани є частиною комплексних програм соціального захисту населення, забезпечення гендерної рівності, протидії гендерно зумовленому насильству у Дніпропетровській, Донецькій, Житомирській, Закарпатській, Київській, Кіровоградській та Сумській областях.

”Нині для всіх нас важливо врахувати усі кращі напрацювання минулих двох років, як на національному, так і на місцевому рівнях”, – підкреслила Тетяна Сальнікова.

Заступник Міністра наголосила на тому, що новий Національний план дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 „Жінки, мир, безпека” буде розроблятися за методикою управління орієнтованого на результат. Зокрема, документ буде містити завдання та заходи, орієнтовані на досягнення цілей, визначених Стратегічною метою, яку ми хочемо досягти за 5 років реалізації плану за кожною частиною резолюції. Для оцінювання виконання документу будуть визначені відповідні індикатори.

Національний план дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 „Жінки, мир, безпека” на період до 2025 року буде розроблятися за експертної підтримки структури ООН Жінки в Україні і проекту „Супровід урядових реформ в Україні” (SURGe) та активної участі центральних та місцевих органів виконавчої влади, міжнародних та громадських організацій.

”Впевнена у тому, що на наступний період реалізації Плану дій зусилля усіх структур, міжнародних та громадських організацій будуть зосереджені на досягненні якісних змін на шляху імплементації резолюції Ради Безпеки ООН 1325, і ми успішно пройдемо шлях до мирного та безпечного життя”, – резюмувала Тетяна Сальнікова.

За підсумками проведення круглого столу напрацьовано подальші кроки у реалізації резолюції ради Безпеки ООН 1325 „Жінки, мир, безпека” на національному рівні.

Підбито підсумки виконання Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН „Жінки, мир, безпека” на період до 2020 року