Дмитро Кулеба: Українські дипломати зібрали понад 1,7 млн гривень військовим медикам у рамках акції “Захистити захисників”

Співробітники Міністерства закордонних справ України зібрали понад 1,7 млн грн на допомогу військовим медикам Збройних Сил України у час, коли вони стримують не лише російську агресію, а й поширення коронавірусу.

Про це на спільному онлайн-брифінгу у вівторок, 28 квітня, повідомили Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба та керівник міжнародного благодійного фонду “Повернись живим” Віталій Дейнега.

Аби зібрати суму, українські дипломати у 109 закордонних дипломатичних установах та центральному апараті МЗС перерахували частину своєї зарплати на користь фонду. Загальна сума допомоги склала понад 1 млн 750 тис грн, які Міністерство закордонних справ України перерахувало на спеціальний рахунок благодійного фонду “Повернись живим”.

“В єдності ми можемо перемогти не лише російську, але й коронавірусну агресію”, – заявив глава МЗС Дмитро Кулеба. Він висловив глибоку вдячність всім співробітникам дипломатичної служби, які долучилися до допомоги військовим лікарям.

Віталій Дейнега подякував українським дипломатам за те, що вони продовжують стояти пліч-о-пліч на єдиному фронті, та запевнив, що фонд надасть максимальну допомогу нашим військовим медикам.

За його словами, зібрані кошти будуть направлені на закупівлю захисних костюмів та інших засобів індивідуального захисту, виходячи з потреб військових шпиталів.