Обсяг днопоглиблення власним флотом філії «Дельта-лоцман» ДП «АМПУ» з початку 2020 року перевищив 500 тис. кубометрів

У попередньому році було проведено планові ремонти більшості суден технічного флоту філії. Три судна земкаравана «Ріон» пройшли докові ремонти, а землесоси «Інгульський» та «Меотида» — класифікаційні. Це обмежило обсяг днопоглиблення за підсумками 2019 року на рівні 824,7 тис. кубометрів, але дало можливість встановити плани з експлуатаційного днопоглиблення власним флотомна поточний рік на рівні 1,6 млн кубометрів. Нагадаємо, що у 2018 році технічний флот філії «Дельта-лоцман» досяг рекордних показників днопоглиблення — 1,3 млн кубометрів.

У 2020 році днопоглиблення виконувалось на Бузько-Дніпровсько-лиманському каналі (БДЛК), Херсонському морському каналі (ХМК), морському підхідному каналі глибоководного суднового ходу (МПК ГСХ) «Дунай – Чорне море», в портах Маріуполь, Бердянськ та на підхідному каналі Дністровсько-Цареградського гирла.

До кінця поточного року заплановано виконання експлуатаційних днопоглиблювальних робіт техфлотом філії «Дельта-лоцман»в акваторіях та на підхідних каналах портів Одеса, Південний, Маріуполь, а такожна ХМК та МПК ГСХ «Дунай – Чорне море».

 

Довідка.

Днопоглиблювальний флот філії «Дельта-лоцман» ДП «АМПУ» складається з трьох землесосів («Інгульський», «Меотида», «Тілігульський»), а також земкаравана у складі багаточерпакового земснаряду «Ріон», двох грунтовідвізних шаланд («Кримська-3», «Кримська-9») та мотозавізника якорів «МЗ-318».

 DSC 8892

270420