Судноремонтний підрозділ ДП «Одеський порт» виконує ремонт пасажирського теплоходу «Генуя»

Судноремонтний підрозділ ДП «Одеський порт» «ПСМ-650» виконує ремонт пасажирського теплоходу «Генуя». Його встановили на кільблоки стапельного майданчика 28 причалу в першій декаді квітня.За інформацією начальника майстерні Валерія Конюховського згідно з договором на судні виконуються в основному корпусні роботи. При чому, заміні підлягають не тільки конструкції зовнішньої обшивки, а й елементи внутрішнього набору. Це складна, затратна за часом робота, яку не можна прискорити екстенсивними методами. Заміняти конструкції допустимо лише поступово, крок за кроком, інакше можуть виникнути деформації геометрії судна, що негативно позначиться на морехідних якостях теплоходу. Цього ніяк не можна допустити.
Отож, за словами Валерія Валерійовича, на ремонті судна задіяна мінімальна кількість працівників. Це зварювальники і слюсарі високої кваліфікації, що мають багатий досвід такої роботи. На першому плані у них не швидкість. а якість.
Тим не менш, чималий об’єм виробничого завдання вже виконано. Щоб отримати доступ до частин корпусу закритих кільовими блоками, що утримують судно над майданчиком, минулого тижня здійснили операцію передокування. За допомогою плавучого крана «ПК-48» судно було трохи піднято і кільблоки були зміщені відносно корпусу. Тепер нічого не заважатиме зварювальним роботам до кінця ремонту.
Завершити ремонт планується в середині травня. Але замовнику спішити нікуди. Тому що через карантин, навряд чи варто очікувати своєчасного відкриття туристичного сезону. Потреба в морських прогулянках не виникне раніше, ніж коли небезпека поширення коронавірусу буде мінімізована.
Судноремонтників COVID-19 обходить стороною. Працівники, що входять до групи ризику знаходяться у відпустках, всі працюючі – здорові. В чималій мірі благополучна ситуація обумовлена вжитими на підприємстві і в підрозділі санітарними заходам. Це контроль за станом здоров’я персоналу, забезпечення людей засобами індивідуального захисту, регулярна обробка приміщень плавмайстерні дезінфекційними матеріалами.
– Це трохи відволікає від основних виробничих обов’язків, але люди з розумінням відносяться до санітарних вимог, – зазначив В.Конюховський.
Крім робіт на «Генуї» спеціалісти «ПСМ-650» виконують і інші виробничі завдання. Беруть участь в ремонту портального крану «Сокол» №1822. Ремонтують газополум’яне, та протипожежне устаткування.