Кабмін на період карантину призначатиме на посади державної служби без конкурсу

Кабінет міністрів України затвердив особливий порядок призначення на посади державної служби на період карантину.Документом передбачається, що суб’єкти призначення можуть скористатися, в першу чергу, правом призначити на вакантні посади осіб з числа тих, кого запропонували Комісія з питань вищого корпусу державної служби (для посад категорії А) і конкурсні комісії (посади категорії Б і В) за результатами незавершених конкурсів станом на початок дії карантину, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Також суб’єкти призначення або керівники державної служби в державному органі можуть призначити на посаду держслужби осіб шляхом укладення контракту на проходження держслужби на період дії карантину та до дня призначення на цю посаду особи вже за результатами проведеного конкурсу після скасування дії карантину.

“Тобто, в цьому випадку особа призначається на посаду тільки на певний термін, після закінчення якого має бути проведено обов’язково класичний конкурс на зайняття посади державної служби. І такий конкурс повинен бути оголошений протягом 2 місяців після скасування дії карантину. Відбір осіб за такою процедурі буде здійснюватися за результатами проведених співбесід з тими кандидатами, які захочуть і будуть відповідати загальним вимогам до тих, хто претендує на посади державної служби. Крім того, інформ ація про підбір таким чином оприлюднюється на Єдиному порталі вакансій державної служби “, – розповів за результатами прийняття рішення міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов.

Крім того, наголошується, що цей порядок не застосовується до переможців конкурсу, з певних причин на момент вступу в силу цієї постанови не призначено на відповідні посади.

В такому випадку призначення здійснюється на загальних підставах відповідно до закону України “Про державну службу”