Лікарі Дніпропетровщини долучились до відеоконференції з італійськими епідеміологами та інфекціоністами

Лікарі Дніпропетровщини обговорили з італійськими колегами актуальні питання лікування та профілактики COVID-19. Обмінювалися досвідом онлайн у форматі питання-відповідь. Про це повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Бондаренко.
«Наше завдання зараз допомогти лікарям у боротьбі з COVID-19. За сприяння Обласного штабу протидії коронавірусу проводимо для них міжнародні відеоконфереції. Сьогодні вийшли на зв’язок з великим регіоном Італії, який сильно постраждав від коронавірусу, але вже майже подолав хворобу», – зазначив Олександр Бондаренко.
«Таке спілкування дуже корисне для наших епідеміологів, анестезіологів та інфекціоністів, – додав директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Валерій Сердюк. – Ми лише входимо у пік захворюваності. На щастя, завдяки ефективним заходам, не маємо такої складної картини як в Італії. Та мусимо бути насторожі».
До онлайн-конференції долучилися понад півтисячі лікарів з області. Це керівники управлінь охорони здоров’я області, головні лікарі, медпрацівники госпітальних баз, де лікують пацієнтів з коронавірусом.
Від італійської сторони – професор з Ломбардії Алессандро Міані та епідеміолог Пріско Пісцітеллі.
Італійські фахівці розповіли, які з протиепідемічних заходів у них в країні найефективніші. Обговорили, які схеми лікування є дієвими та чи потрібно призначати противірусну терапію пацієнтам з легкою і середньою формою захворювання. Окремо приділили увагу розробці вакцини від COVID-19.
«Ми опинилися в епіцентрі пандемії і побачили, наскільки вірус небезпечний. Нині готові ділитися знаннями. Будемо раді, якщо вдасться запобігти великій кількості смертей в Україні», – зазначив професор Алессандро Міані.