Сергій Марченко: Підтримка МВФ – це гарантована можливість профінансувати усі необхідні видатки, в першу чергу соціальні

Сьогодні Верховна Рада України схвалила законопроект про зміни до Держбюджету на 2020 рік, мета якого – протидія гострій респіраторній хворобі COVID-19 та її наслідкам.

Проект передбачає проведення низки заходів, спрямованих на соціальний захист громадян, у тому числі створення спеціального стабілізаційного фонду для боротьби з коронавірусом та його наслідками.

Зокрема, підвищуються виплати медичним та іншим працівникам, які залучені до боротьби з COVID-19, надається соціальна допомога пенсіонерам, забезпечується підтримка людей, які втратили роботу через карантинні заходи тощо.

Основні показники змін до Держбюджету-2020 були погоджені з Міжнародним валютним фондом.

Як зазначив Міністр фінансів Сергій Марченко, в цьому бюджеті закладено ресурс від міжнародних фінансових організацій, у тому числі пряма бюджетна підтримка МВФ.

«Підтримка наших міжнародних партнерів дуже важлива, бо дає нам можливість повністю профінансувати всі необхідні видатки, в першу чергу заробітні плати лікарів, соціальний захист, видатки на інфраструктуру. Ми очікуємо від Парламенту позитивного голосування і за так званий банківський законопроект, який прискорить отримання допомоги МВФ», – сказав Міністр фінансів.