Миколаївський річковий порт розпочав перевалку шроту гранульованого фірми «Ерідон»

Миколаївський річковий порт (МРП) почав надавати послуги з перевалки побічних продуктів маслоекстракційного виробництва однієї з найбільш швидко розвиваються аграрних компаній Миколаївської області.

З грудня цього року, МРП приступив до перевалки шроту гранульованого МПП Фірми «Ерідон» через заводські потужності ТОВ «Екотранс» .

1 грудня, в рамках нового співробітництва, був здійснений перший захід судна «AKHMED MAHMUDOV» яке було відшвартовано до 6-го причалу Миколаївського річкового порту. Зараз в порту вже закінчується навантаження 6 тис. тонн експортного шроту. Незважаючи на внесені погодою корективи – навантажувальні роботи проходять в штатному режимі з нормою навантаження близько 2,5 тис. тонн на добу.

Спочатку, через навантажувальну галерею заводу, шрот відвантажується на криті баржі, потім – після постановки барж «другим бортом», здійснюється фінальна перевалка плавкранами на морське судно.

До кінця поточного року МРП планує відвантажити ще 2 партії шроту, а в подальшому – вийти на показник не менше 12 тис. тонн щомісячної перевалки даного вантажу в порту.