Команда російського корабля, потопленого вівцевозом, була п’яною – джерело

2017-05-03 17:20:40

Командира затопленого «Лиману» очікує кримінальна відповідальність



Стали відомі нові подробиці загибелі біля берегів Туреччини російського середнього розвідувального корабля «Лиман», потопленого 27 квітня судном Youzarsif H (раніше "Ашот-7"), яке слідувало з Румунії під прапором Того та перевозило худобу.
Як повідомляє "Думская" з посиланням на джерела в окупованому Севастополі, в момент події офіцерський склад «Лиману» був ущент п’яний. Алкогольні напої з усіма вживав навіть вахтовий офіцер, і на головному командному пункті корабля, який ішов у йде в «молоці» туману, знаходилися тільки недосвідчені матроси.
За інформацією джерела, наближення вантажного судна помітив на екрані РЛС молодий радіометрист, але сталося це надто пізно: плавуча кошара була вже близько. Він спробував проінформувати командування, однак те було в "неосудному стані" і ніяк не відреагувало. Рульовий теж нічого зробити не встиг. 
В результаті скотовоз в’їхав «Лиману» в борт. Вода ринула в машинне відділення, і корабель почав тонути. Російські моряки перебралися по сходні на борт Youzarsif H, після чого СРК пішов на дно.
liman1
тут і нижче джерело фото – http://hr.n1info.com
Зараз росіяни знімають з нього якесь обладнання. На місці, де затонув «Лиман», знаходиться дослідне судно «Селігер» і рятувальний буксир СБ-739. Надалі корабель буде підірваний на дні.
Розслідуванням обставин події займається спеціальна комісія міністерства оборони РФ і ФСБ. Командира «Лиману» судитимуть і, швидше за все, позбавлять волі – повідомляє джерело.
liman2
на фото: командир "Лиману" капітан третього рангу Костянтин Беляєв та турецький морской прикордонник