Одеський порт відвідала Консул Посольства США

На прохання Посольства Сполучених Штатів Америки, з ознайомлювальним візитом Одеський порт відвідала Консул США пані Огніана Іванова-Шрірам (Ogniana Ivanova-Sriram). З дипломаткою зустрівся виконуючий обов’язки начальника Одеської філії ДП «Адміністрація морських портів України» (ОФ ДП «АМПУ») Денис Карпов.

У ході розмови керівник підприємства розповів гості про номенклатуру і обсяги вантажоперевалки в порту, реалізацію проектів інвестиційного розвитку, роботу адміністрації порту задля пожвавлення круїзного судноплавства у Чорному морі.

Окремо начальник ОФ ДП «АМПУ» зупинився на напрямках роботи, які так чи інакше пов’язані зі Сполученими Штатами.

–          В цьому році через наш порт вперше в історії України відбувається перевалка нафти зі США, на даний момент ми вже прийняли три танкери, – відзначив Д.Карпов. – Крім того, вже два сезони порт обслуговує Дніпровсько-Чорноморські круїзи, де значну частину, близько 2000 пасажирів, становлять громадяни США. Також наш порт щорічно забезпечує проведення міжнародних україно-американських військово-морських маневрів за програмою «Партнерство заради миру»…

Пані Консул, у свою чергу, коротко охарактеризувала напрямки консульської діяльності Посольства США в Україні. За її словами Україну щорічно відвідують 60-65 тисяч громадян Сполучених Штатів, 6-7 тисяч проживають в нашій країні на постійній основі.

Насамкінець зустрічі Огніана Іванова-Шрірам і Денис Карпов обмінялись контактами і домовились про взаємне сприяння у вирішенні питань, які стосуються перебування громадян США в Україні.

Прес-служба адміністрації Одеського морського порту