Українські ракетники уразили російський підводний човен у Криму – Генштаб

Сили оборони України уразили російський підводний човен та ЗРК С-400 в тимчасово окупованому Криму.

Про це інформує Генеральний штаб ЗСУ.

Повідомляється, що у п’ятницю, 2 серпня, підрозділами ракетних військ, у взаємодії з підрозділами Військово-Морських Сил Збройних Сил України було суттєво пошкоджено 4 пускові установки ЗРК С-400 «Триумф».

Окрім того, за даними українських військових, в порту тимчасово окупованого Севастополя успішно було уражено підводний човен «Ростов-на-Дону» Чорноморського флоту РФ.

В результаті влучання ворожий човен затонув на місці, повідомили у Генштабі ЗСУ.

Українські аналітики з групи «Dnipro OSINT з Гарбузом» опублікували супутникові знімки, на яких зафіксовано влучання ракети у місце де з червня цього року здійснювався ремонт російського підводного човна «Ростов-на-Дону» після ураження його крилатими ракетами Storm Shadow у вересні 2023 року.

У Генштабі ЗСУ розповіли, що підводний човен Б-237 «Ростов-на-Дону» є одним з чотирьох російських підводних човнів класу “Kilo” на Чорному морі, здатних застосовувати крилаті ракети «Калибр».

«Ростов-на-Дону” був введений в експлуатацію 26 грудня 2014 року. А 13 вересня 2023 року внаслідок українського ракетного удару човен зазнав суттєвих ушкоджень.

«Знищення “Ростов-на-Дону” черговий раз доводить, що для російського флоту немає безпечного місця в українських територіальних водах Чорного моря», – наголосили у Генеральному штабі ЗСУ.

Український мілітарний портал