Проєкт ракетних кораблів типу «циклон» похований в Азово-Чорноморському регіоні — Дмитро Плетенчук

Серія російських малих ракетних кораблів проєкту 22800 після ураження «циклону» фактично припинила своє існування в азово-чорноморському регіоні.

Про це в ефірі телемарафону “Єдині новини” повідомив начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня України капітан 3 рангу Дмитро Плетенчук.

За його словами, росія планувала ввести 5 одиниць таких кораблів до складу свого флоту у Чорному морі.

«Проєкт не є чимось надновим, але сам корабель був новим, він навіть не встиг закінчити державні випробування, жодної крилатої ракети так і не запустив. Це вчергове ілюструє стан кораблебудівної галузі в рф. Корабель, який вже рік в строю, так і не зміг відстрілятися і таким він і залишиться в нашій пам’яті», — сказав Дмитро Плетенчук.

Що стосується решти кораблів, то «аскольд» раніше знищили Повітряні Сили ЗС України. Ще два кораблі серії — «амур» і «туча» — перебували були вимушені покинути акваторію Чорного моря, повернувшись на Каспій. П’ятий корабель зараз добудовується в таганрозі.

«Вся ця серія закінчилася не почавшись в Чорному морі. Це наслідок повномасштабної агресії з боку росіян, вони цей проєкт і поховали в Азово-Чорноморському регіоні», — додав Дмитро Плетенчук.

Як повідомляла АрміяInform, Генштаб ЗСУ офіційно підтвердив, що Сили оборони в ніч на 19 травня уразили в Севастополі російський ракетний корабель «циклон» проєкту 22800.