Командувач ВМС ЗСУ привітав жінок-військовослужбовців з Міжнародним днем боротьби за права жінок

Сьогодні командувач Військово-Морських Сил ЗС України віце-адмірал Олексій Неїжпапа привітав жінок-військовослужбовців з Міжнародним днем боротьби за права жінок. Подякувавши за службу у цей непростий для нашої країни час, очільник національного флоту нагородив присутніх грамотами та цінними подарунками.

– Я прослужив  на кораблях від лейтенанта до капітана 1 рангу і в мене ніколи не було у підпорядкуванні жінок. Але зараз я чітко бачу, що у деяких випадках, жінки мають такі якості, які дозволяють ефективніше виконувати поставлені завдання, – зауважив віце-адмірал Олексій Неїжпапа.

В умовах повномасштабної війни проти України наші жінки продемонстрували безпрецедентні відвагу і готовність до самопожертви. Це свято жіночої сили, волі, незламності та віри у нашу перемогу.

– А зараз моя мета щоб один із командирів катерів був жіночої статі. Тому у нашому корветі 17 місць для жінок-офіцерів, старшин і матросів. На наших протимінних кораблях, які зараз на флоті вже є жіночі каюти та умови побуту, – додав командувач національних ВМС.