«Thales International SAS» та “Укроборонпром” уклали Угоду про співробітництво

В рамках зустрічі нашого Президента Володимир Зеленський із Главою Французької Республіки підписано низку двосторонніх документів. Серед них ті, що є важливими для Державний концерн “Укроборонпром” та нашої реформи ОПК.

Про це повідомив у соцмережі голова конценрну “Укроборонпром” Юрій Гусєв.

“По-перше, кілька годин тому ми з віцепрезидентом з питань Євразії «Thales International SAS» Крістофом Лановським уклали Угоду про співробітництво. І це є продовженням наших спільних домовленостей із французськими партнерами, яких було досягнуто у травні минулого року, під час мого робочого візиту до Парижа на запрошення Міністерства збройних сил Французької Республіки.

По-друге, підписано мою спільну з Послом Франції в Україні Етьєном Де Понсеном заяву щодо трансформації Укроборонпрому.” – повідомив Юрій Гусєв.

Довідково. Компанія Thales займає третє місце у світі з виробництва бортових РЛЗ та систем радіоелектронної боротьби (РЕБ). Вона виробляє значну частину компонентів БРЕО для воєнної авіації. Через фірму Elettronica (в якій Thales має 33% акцій) постачається електроніка для винищувача Eurofighter та вертольота NH90. Системи РЕБ, вироблені компанією Thales, включають постановники перешкод та устаткування радіотехнічної розвідки (РТР), і навіть інтегровані комплекси самозахисту літаків і гелікоптерів.

Фірма виробляє контейнери з апаратурою лазерного підсвічування цілей (друге місце за обсягами продажів після Lockheed Martin), оглядово-прицільні системи для літаків, кораблів та танків, розвідувальні денні та нічні ТВ-камери (у тому числі у контейнерних варіантах), комплекси оптико-електронного протидії. 100% цієї продукції виробляється Pilkington Optronics, що входить до складу Thales.