Компанія «Нібулон» отримала нове несамохідне судно «NBL-037М» проєкту В5000М (модернізований)

Судноплавна компанія «НІБУЛОН» отримала нове несамохідне судно проєкту В5000М (модернізований), яке вже вирушило у свій перший рейс для виконання плану щодо переорієнтування вантажопотоків на водні шляхи і розвитку національного судноплавства.

На перевантажувальному терміналі ТОВ СП «НІБУЛОН» у Миколаєві нове несамохідне судно «NBL-037М», збудоване ТОВ «Суднобудівно-судноремонтний завод «Нібулон», прийняло перший вантаж – високоякісну кукурудзу. У супроводі буксира судно вирушило у перший рейс на зовнішній рейд Миколаївського морського порту (біля м. Очаків). Продукція буде відвантажена на закордонне судно флагманом нашого флоту NIBULON MAX та доставлена на Піренейський півострів – до Іспанії.

Технічні характеристики проєкту В5000М:
◾️ довжина 101 м, ширина 17 м;
◾️ осадка 3,75 м;
◾️ 2 трюми загальною місткістю 7000 куб. м;
◾️ район плавання – змішаний (річка-море);
◾️ клас – льодовий;
◾️ вантажомісткість 5000 тонн – найбільша серед інших несамохідних суден компанії;
◾️ унікальна модернізована конструкція носової та кормової частин, яка значно покращує прохідність та маневреність.

Загалом на сьогодні В5000М – найсучасніший суднобудівний проєкт заводу у загальному переліку збудованих несамохідних суден.

Ефективність роботи несамохідного судна проєкту В5000М за один рейс складає:
1 «NBL-037М» = 208 вантажівок на автошляхах.

А робота усього транспортного флоту судноплавної компанії «НІБУЛОН» із загальним дедвейтом 156 099 тонн фактично заміняє 6500 вантажівок на українських дорогах.

Відзначимо, що всього судноплавна компанія «НІБУЛОН» замовила будівництво 4 таких суден, які мають бути збудовані до початку нового маркетингового року. Вже найближчим часом суднобудівний завод поставить другу одиницю і активно працює над зведенням решти. А загалом у 2022 році компанія планує отримати 6 нових несамохідних суден і, таким чином, повністю забезпечити власні потреби для ефективної роботи на зовнішньому рейді. Це дозволить комплексно покращити роботу судноплавної компанії за цим напрямком.