Росія заявила про завершення навчань у Чорному морі та повернення флоту до пунктів постійного базування

Південний військовий округ Росії повідомив, що загони бойових кораблів Чорноморського флоту повернулися до пунктів постійного базування в окупованому Криму та у Новоросійську військово-морську базу флоту після проведення навчання в акваторії Чорного моря.

У складі різнорідних угруповань, корабельних ударних груп і загонів десантних кораблів було задіяно більше 20 бойових кораблів різного класу: фрегати, сторожові кораблі, малі ракетні кораблі і ракетні катери, десантні кораблі, оборони.

Екіпажі кораблів виконали навчально-бойові завдання щодо ведення морського бою, провели артилерійські стрільби по мішеням, що імітують кораблі та засоби повітряного нападу умовного супротивника, – йдеться у повідомленні.

З метою вдосконалення системи управління та бойової підготовки екіпажами кораблів були проведені тренування у зв’язку, боротьбі за живучість, протиповітряній, протичовновій, протидиверсійній обороні під час стоянки на необладнаному рейді, а також на переході морем.

З’єднання та військові частини Південного військового округу, що були задіяні у планових заняттях з оперативної та бойової підготовки, повернулися до пунктів постійної дислокації.

Раніше військові частини, зокрема ППО були підняті за сигналом навчальної тривоги з наступним виходом до районів зосередження.

Метою перевірки була оцінка можливості командирів з’єднань і батальйонних тактичних груп організувати міжвидову взаємодію та управління приданими підрозділами різних родів військ.