Понад 20 кораблів Чорноморського флоту Росії вийшли у море в рамках навчання

Понад 20 кораблів Чорноморського флоту (ЧФ) вийшли у море для участі у навчанні, яке буде проведено в акваторії Чорного моря.

Про це повідомила прес-служба ЮВО Міноборони РФ,

Кораблі, бойові катери та судна забезпечення ЧФ у складі корабельних угруповань вийшли з пунктів базування Севастополь та Новоросійськ, після чого здійснили перехід до призначених районів.

Для виконання завдань за планом навчання у складі різнорідних угруповань, корабельних ударних груп та загонів десантних кораблів задіяні фрегати, сторожові кораблі, малі ракетні кораблі та ракетні катери, десантні кораблі, малі протичовнові кораблі, а також тральщики.

На переході до призначених районів екіпажі кораблів проведуть низку навчань та тренувань з організації зв’язку, безпечного маневрування в районах з інтенсивним судноплавством, організації протиповітряної оборони у морі.

25 січня повідомлялось, що командувач військ Південного військового округу (ЮВО) генерал армії Олександр Дворніков розпочав перевірку бойової готовності підлеглих з’єднань та військових частин. Захід проводиться у рамках планового тижня бойової готовності зимового періоду навчання.

Метою перевірки є оцінка можливості командирів з’єднань і військових елементів організувати міжвидову взаємодію, і навіть управління приданими підрозділами різних пологів військ.

“У єдиному задумі оперативної обстановки виконають завдання з’єднання та військові частини загальновійськових об’єднань, армії ВПС та ППО, корабельні групи Чорноморського флоту та Каспійської флотилії”, – пояснив командувач військами ПВО.

Довідково:

Відповідно до Плану підготовки Збройних Сил Російської Федерації на 2022 рік у січні-лютому у всіх зонах відповідальності флотів проводиться серія військово-морських навчань під загальним керівництвом головнокомандувача Військово-Морського флоту адмірала Миколи Євменова.

Основною спрямованістю навчань є відпрацювання дій сил Військово-Морського Флоту та Повітряно-космічних сил із захисту російських національних інтересів у Світовому океані, а також щодо протидії військовим загрозам Російської Федерації з морських та океанських напрямків.

Навчання охоплять акваторії морів, що прилягають до російської території, а також оперативно важливі райони Світового океану. Окремі навчання пройдуть у акваторіях Середземного, Північного, Охотського морів, у північно-східній частині Атлантичного океану та у Тихому океані.

Загалом до участі у заходах планується залучити понад 140 бойових кораблів та суден забезпечення, понад 60 літальних апаратів, 1000 одиниць військової техніки, близько 10 тисяч військовослужбовців.