МТП «Чорноморськ» та Чорноморська громада підписали угоду пайової участі при передачі непрофільних об’єктів у комунальну власність міста

Під час офіційного представлення заступником міністра інфраструктури України Юрієм Васьковим нового керівника ДП «МТП «Чорноморськ» Вячеслава Волошина, була підписана важлива угода, яка є черговим кроком у процесі безоплатної передачі до комунальної власності об’єктів житлового фонду, гуртожитків та об’єктів соціальної інфраструктури, що знаходяться у державній власності і обліковуються на балансі держпідприємства «МТП «Чорноморськ».

Угода стосується пайової участі у витратах, необхідних для проведення капітального ремонту об’єктів, які передаються. Зокрема, документ передбачає, що участь держпідприємства складає 50% від вартості ремонту.

– Протягом останніх тижнів була проведена велика робота спільно із керівництвом міста, – каже в.о. директора ДП «МТП «Чорноморськ» Вячеслав Волошин. – Були знайдені компроміси з усіх питань у цьому процесі, повністю відпрацьована угода щодо пайової участі та витрат на капітальний ремонт об’єктів, що передаються і щойно із заступниками міського голови Ігорем Сурніним та Георгієм Нарожним ми її підписали.

У свою чергу заступник міського голови Ігор Сурнін зазначив, що це важливе питання як для підприємства, так і для всього міста.

– Хочу висловити подяку голові Одеської районної державної адміністрації Юрію Круку за підтримку, яку він надавав протягом всього процесу, а також попередньому керівнику підприємства Олександру Попову, заступнику директора “ДП “МТП “Чорноморськ” з майнових та правових питань Олексію Маляренку та новому керівнику Вячеславу Волошину за оперативну та злагоджену роботу, – каже Ігор Сурнін. – Результатом цієї роботи стало те, що ми досягли спільного рішення і процес зрушив із мертвої точки. Це стало спільною перемогою портовиків та Чорноморської громади.

Ігор Сурнін також висловив сподівання, що найближчим часом буде підписано акт прийому-передачі, що стане завершальним етапом процесу передачі непрофільних активів від ДП «МТП «Чорноморськ» у комунальну власність міста.

Після підписання документа заступник міністра інфраструктури Юрій Васьков підсумував:

– Я впевнений, що цей взаємовигідний для держави та Чорноморської громади проект ми успішно завершимо спільними зусиллями і продовжимо й надалі рухатися разом, адже це не останній подібний проект, тому нам усім необхідна плідна співпраця.

Повідомляє Чорноморський морський порт