Росія перекидає десантні кораблі з Балтійського моря

Шість російських десантних кораблів пропливли повз Великобританію, що викликало припущення, що вони можуть бути використані для “повномасштабного вторгнення” в Україну, оскільки багото джерел попереджають, що Росія “майже завершила” нарощування військ уздовж кордону.

Про це повідомило видання британське видання Mail Online.

Судна Балтійського флоту Росії “Корольов”, “Мінськ” і “Калінінград” 19 січня рухались на південь повз Великобританію, а за ними – військові кораблі Північного флоту “Оленегорський горняк”, “Петро Моргунов” і “Георгій Побєдоносець”, які в понеділок пройшли Великий Бельтський міст у Данії.

Кораблі, кожен з яких може перевозити до 25 БТР, були відправлені три дні тому, але поки неясно, чи прямують вони до України.

Про переміщення російських десантних кораблів також повідомив український оглядач Андрій Клименко:

“17-18 січня 2022 року з Балтіського моря вийшли одразу 6 великих десантних кораблів (3 з Балтійського флоту, БФ, 3 – з Сєвєрного, СФ).

В ці дати вони пройшли протоки Великий Бельт, спочатку балтійські – “Королёв” (130), “Минск” (127), “Калиниград” (102), потім сєвєрниє. Склад: “Пётр Моргунов” (017), “Оленегорский горняк” (012) и “Георгий Победоносец” (016) – СФ.

Тріо з СФ прибуло до Балтики за декілька днів до цього – 11.01.2022.

Йдуть або до Сирії, або до Чорного моря, або спочатку до Сирії, а потім до Чорного моря. Приблизно 3000 морських миль. Мінімум 8-9 (а скоріше – 11-12) днів до Босфору.”