Прем’єр-міністр України та очільник МЗС Канади обговорили поглиблення торгово-економічної співпраці

Зміцнення торгово-економічних відносин та спрощення візового режиму між державами обговорили Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль і Міністр закордонних справ Канади Мелані Жолі. Зустріч відбулась у Києві 17 січня.

Денис Шмигаль подякував Канаді за консолідацію міжнародної позиції щодо агресивних дій Росії.

«За нинішніх умов критичну роль відіграє підтримка партнерів у підвищенні обороноздатності України. У цьому зв’язку ми особливо цінуємо діяльність в Україні Канадської тренувальної місії UNIFIER. Очікуємо на продовження цієї місії після березня 2022 року», — відзначив очільник українського Уряду.

Під час зустрічі сторони обговорили активізацію торгово-економічної співпраці. Прем’єр-міністр України зауважив, що розширення Угоди про вільну торгівлю на послуги та інвестиції є важливим елементом поглиблення двостороннього співробітництва в економічній сфері.

«Сподіваюсь, оголошення про початок цих переговорів відбудеться до кінця цього місяця з нагоди встановлення дипломатичних відносин між нашими країнами», — зазначив Денис Шмигаль.

Крім того, Глава Уряду України підкреслив важливість залучення канадських інвесторів для реалізації спільних проектів в Україні.

Денис Шмигаль також висловив сподівання на подальший діалог у спрощенні режиму поїздок громадян України до Канади.

«Для українців Канада є великим другом і партнером. Дуже багато наших громадян живе й працює в Канаді, дуже багато родинних зв’язків. Тож це питання надзвичайно важливе для нас», — наголосив Глава Уряду України.

Очільник МЗС Канади Мелані Жолі зі свого боку запевнила, що Канада й надалі надаватиме рішучу підтримку Україні.

Під час зустрічі в присутності Прем’єр-міністра України й Міністра закордонних справ Канади було підписано Меморандум про взаєморозуміння щодо співробітництва в галузі надання технічної допомоги Секретаріату Кабінету Міністрів України для покращення процесів координації формування політик, стратегічного планування та моніторингу, процесів державного управління, з метою забезпечення їхньої орієнтованості на результат та на потреби громадян.