(ВІДЕО) Український капітан на вітрильній яхті відвідав антарктичну станцію “Академік Вернадський”

Київський капітан привів вітрильну яхту до Антарктиди, про це повідомив Київський Міський Крейсерський Яхт-Клуб.

Геннадій Стариков є командором Київського крейсерського яхт-клубу, який став із сьогоднішнього дня першим українським капітаном, який привів вітрильне судно на станцію «Академік Вернадський».

“Добрі новини з Півдня.

Це так зворушливо, отримати сьогодні зранку «в особисті» фото від командора нашого яхт-клубу Gennadii Starikov з найпівденнішого Півдня – з Антарктиди, з нашої української антарктичної станції «Академік Вернадський».

Дійти до Антарктиди на вітрильній яхті – це ого-го! Це щось зовсім особливе, й значно більше, ніж просто здійснена мрія. Й мені згадалося, як кілька років тому Гена надовго застряг в Ушуайї, і ми розмовляли з ним по скайпу, а він показував нам сніги навколо – сезон тоді був іншим, це було наше літо і тамтешня зима. Ще тоді він поглядав на «той берег» океану, на Антарктиду, і ось, нарешті, опинитися там – це фантастика. Так що це персональне вітання командору. Гена, ти – крутий!” – пишуть члени клубу.

На відео – сталева яхта “Wind Dancer” веде алюмінієву.

До цього Gennadii Starikov ходив під вітрилами від Полінезії до Гренландії і від Гренландії до Вогняної Землі. Брав участь у навколосвітньому поході яхти “Купава” – хто не в курсі, це яхта, збудована капітаном Юрієм Бондарем, кругосвітка 2010-2012 років.