У грудні 2021 року ДП «МТП «Чорноморськ» перевиконав план з переробки вантажів

За підсумками останнього місяця минулого року держстивідор «МТП «Чорноморськ» посів друге місце з вантажопереробки серед портових операторів і суб’єктів господарювання, які здійснюють свою діяльність на території Чорноморського порту.

Так, загальний об’єм переробленого державним підприємством вантажу склав 425 тисяч 900 тонн, що складає 15,3% від загального вантажообігу по порту, а також перевищує власний план на 22,7 % (за планом на грудень ДП «МТП «Чорноморськ» мав обробити 347 тисяч тонн вантажу).

У структурі вантажопереробки найбільшу частку займають генеральні вантажі – перевиконання плану становить майже 19% (план – 227 тис. тонн, виконання – 269,8 тис.тонн). Зокрема, на 35.6% більше плану перевантажено металів (сляби, заготовка, феросплави у чушках, металобрухт, сталь). На 30,1% перевищено об’єми обробки навалювальних вантажів (вугілля, кокс, глина). Було заплановано 120 тис. тонн, фактично оброблено 156,1 тис. тонн.

Перевиконання спостерігається і у обробці засобів транспортування та автомашин ТІРів навантажених, а також ролл-трейлерів навантажених та пустих, продовольчих та швидкопсувних вантажів. Не виконаним лишився тільки план з оброки вагонів поромної переправи – невиконання склало 5%.У розрізі напрямків із загального об’єму обробленого ДП «МТП «Чорноморськ» вантажу експорт склав 194 тисячі тонн (план –116 тис. тонн), а імпорт – 193,8 тис.  тонн (план – 136 тис. тонн). Значно менше запланованого об’єму оброблено транзитних вантажів (38,1 тис. тонн до запланованих 95 тисяч).

Серед виробничих структурних підрозділів на 14.4% перевиконав план перший вантажний район (план – 145 тис. тонн, виконання – 165,9 тис. тонн) та на 13,1% – спеціалізований поромний комплекс (план – 162 тис. тонн, виконання – 183,2 тис.тонн). Свій внесок у загальну справу внесли контейнерний термінал, який у грудні обробив 74 тисячі тонн вантажів, та спеціалізований комплекс з переробки сірки – майже три тисячі тонн.

Повідомляє Чорноморський морський порт