В Маріупольському порту завершилися сезонні роботи з поточного ремонту огороджувальних молів

Планові ремонти огороджувальних молів акваторії Маріупольського порту, що тривали з початку травня, наразі завершені.

Про це повідомляє дільниця з обслуговування гідротехнічних споруд Адміністрації Маріупольського порту.

Ремонтні роботи проводились з використанням мобільної секції плавучого причалу «ПРП-3» з дизель-електричним краном РДК160-2.

Великий обсяг робіт був виконаний на найбільш зруйнованій ділянці Північного молу (пікети 59-77). У зв’язку з наявністю затонулих суден на цьому місці, проведення ремонтних робіт гідротехнічної споруди довгий час було неможливим. Майже 200 метрів поверхні молу практично не ремонтувалось. Силами Адміністрації Маріупольського порту був реалізований величезний обсяг робіт по прибиранню затонулих суден та повне очищення морського дна на цій ділянці молу, що дозволило виконати заплановані ремонтні роботи.

Відремонтовано 520 м2 верхнього бетонного покриття молу з переукладанням гранітних плит, відновлено 44 погонних метрів конструктиву берми, укладені лицьові стінки молу з бутового каменю, встановлено швартову тумбу.

Також значний обсяг робіт виконано на Південному молі (пікети 2-14; 39-55). Відремонтовано 280 м2 верхнього бетонного покриття молу з переукладанням гранітних плит, відновлено 126 погонних метрів конструктиву берми, встановлено 5 одиниць швартових тумб.

Всі заплановані ремонтні роботи виконані відповідно до плану. У порівнянні з 2020 роком збільшено обсяги виконаних робіт на гідротехнічних спорудах майже на 25%.

Зараз силами дільниці з обслуговування гідротехнічних споруд Адміністрації Маріупольського порту продовжується активна робота на причалах порту, а саме: ремонт кордонного кутка та колесовідбійного пристрою, навішування захистних відбійних пристроїв у вигляді автопокришек та гумових циліндрів та інше.