На Приазов’ї морпіхи знищили умовного противника

Військовослужбовці окремого батальйону морської піхоти під час батальйонно-тактичного навчання відпрацьовували знищення морського десанту умовного противника.

За легендою, ворожий десант закріпився на визначених позиціях узбережжя. Завданням підрозділів батальйону, що висунулися у район берегової лінії, було відбиття атаки та перехід у контрнаступ із подальшим знищенням противника штатними силами та засобами. Після чого підрозділи відкрили вогонь по ворожих силах підкріплення, які прямували до берега морем. 

– Значна частина особового складу батальйону має досвід бойових дій, і це якісно позначається на відпрацюванні завдань. Хотілося б виділити те, що на кожному етапі навчання постійно з’являлися нові ввідні: вийшов з ладу танк чи бойова машина піхоти або термінова евакуація поранених з поля бою. Тож доводилося ухвалювати рішення у реальному часі, – зазначив командир роти морської піхоти.

Подібні навчання підвищують бойову злагодженість підрозділів та тактичні навички командирів у бою, адже відпрацьовуються ситуації, з якими стикалися українські війська під час російсько-української війни.