У нафтогавані Одеського морського порту одночасно обробляються два танкери

За інформацією головної диспетчерської Одеської філії ДП «Адміністрація морських портів України» (ОФ ДП «АМПУ»), вчора ввечері до причалу №2-Н Нафтової гавані пришвартувався танкер EAGLE BRISBANE (довжина – 250 м, прапор – Сінгапур). Судно доставило у порт 77 437 тонн сирої нафти.

Днем раніше, 24.07.2021 р., до причалу № 5-Н став танкер HISTRIA PRINCE (довжина – 180 м, прапор – Маршалові острови) під вивантаження 30 064 тонн світлих нафтопродуктів.

Прибуття двох вищеназваних суден дозволило наростити очікуваний показник вантажообігу Нафторайону у липні до позначки 234 тисячі тонн. Загалом цифра перевалки нафти і нафтопродуктів у порту за 7 місяців поточного року складе 1 116 тис. тонн, що на 176 830 тонн перевищує аналогічний показник січня-липня минулого року.

Щодо судна EAGLE BRISBANE, то це восьмий з початку року і другий у липні-місяці великотоннажний танкер з імпортною нафтою, що обробляється в Одеському порту. Двома тижнями раніше у Нафтогавані гостював танкер PROMETHEUS ENERGY (довжина – 250 м, прапор – Маршалові о-ви), який доставив найбільшу у цьому році партію сирої нафти – 87,252 тис. тонн.

Адміністрація Одеського морського порту