В Одеському морському порту пожежні загасили умовно-палаючий контейнер

Сьогодні, 26.07.2021 р., на Карантинному молу відбулося планове тактико-спеціальне навчання з гасіння умовної пожежі на об’єктах зберігання контейнерів. У тренуванні взяли участь підрозділи загону відомчої пожежної охорони Одеської філії ДП «Адміністрація морських портів України» (ОФ ДП «АМПУ») та аварійно-рятувальна служба ДП «Контейнерний термінал Одеса» (ДП «КТО»).

За легендою навчань, на стафірувальному майданчику ДП «КТО» при проведенні ремонтних робіт спеціалістами підрядної організації зайнявся контейнер з побутовою технікою всередині. Персонал чергової зміни терміналу вилучив палаючий контейнер з бунту і доставив його на спеціальний майданчик для відкриття та гасіння пожежі. У свою чергу пожежно-рятувальний підрозділ адміністрації порту, що прибув на місце події за терміновим викликом, організував гасіння пожежі і подальше охолодження контейнера штатними засобами з використанням найближчих гідрантів зовнішнього протипожежного водопостачання Карантинного молу.

Завдяки зусиллям вогнеборців та злагодженим діям чергового персоналу ДП «КТО», умовну пожежу було швидко локалізовано та ліквідовано. Підчас розбору навчань головна увага приділялась питанням взаємодії аварійних служб адміністрації порту з персоналом компанії-оператора терміналу з метою швидкої евакуації людей та техніки з небезпечної зони і організації безперешкодного доступу пожежних до місця надзвичайної події.

Адміністрація Одеського морського порту