Укрзалізниця домовилася про локалізацію в Україні виробництва швейцарських поїздів

7 травня, у присутності першого заступника Міністра інфраструктури Дмитра Абрамовича АТ «Укрзалізниця» та швейцарська компанія уклали Меморандум про співпрацю та локалізацію в Україні виробництва її пасажирського рухомого складу.

Детальніше – на сайті Мінінфраструктури.

З української сторони документ підписали Віце-прем’єр-міністр – Міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський, в.о. голови правління Укрзалізниці Іван Юрик, в.о. члена правління Укрзалізниці Олександр Перцовський.

«Цьогоріч залізнична галузь України отримала максимальну бюджетну підтримку на оновлення пасажирського рухомого складу – закупівлю близько 100 пасажирських вагонів та модернізацію залізничної інфраструктури. Але у цьому ключі також вкрай важливо забезпечити максимальний рівень локалізації виробництва, що створить додаткові робочі місця для людей і дасть стимул для розвитку нашої економіки. Вітаю початок співробітництва Укрзалізниці та швейцарської компанії. Очікуємо позитивних результатів співпраці», – зазначив перший заступник Міністра інфраструктури Дмитро Абрамович.

Відповідно до Меморандуму, сторони разом докладатимуть зусиль для розвитку пасажирських залізничних перевезень в Україні та залучення фінансування.