Буксир Keelby компанії «Аксон Шиппінг» продовжує чергування біля судна PRINCE 4, на якому сталася пожежа

Судно PRINCE 4 до понеділка стоятиме на якорі біля о.Березань. В понеділок АМПУ та капітан порту мають прийняти рішення щодо подальших дій.

Поки що буксир має забезпечити  безпечну якірну стоянку знеструмленого судна в складних погодних умовах.
Буксир Keelby брав участь у гасінні пожежі на борту судна PRINCE 4 12.02.2020 р. Після ліквідації пожежі буксир о 8 годині ранку 13.02.2021 р повернувся до порту «Південний» для дооснащення та підготовки до продовження рятувальної операції. 
Екіпаж Keelby несе чергування вже дві доби біля судна.
 
О 19.00 13.02.2021 Keelby знов вирушив до аварійного балкеру. Наразі перед екіпажем поставлено завдання забезпечити буксирний супровід знеструмленого судна та його безпечну стоянку на якорі в складних погодних умовах. За останньою інформацією екіпаж PRINCE 4 знаходиться у безпеці та після ліквідації пожежі вирішив не залишати аварійне судно.
 
Нагадаємо,  Суховантажне судно Prince 4 (IMO 8512865) ввечері 12 лютого вийшло з порту Миколаїв з вантажем пшениці та прямувало у Середземне море. Біля острова Березань, поряд з с. Рибаківка, в одній з кают плавзасобу сталася пожежа, яка згодом розпочала розповсюджуватися на інші приміщення.
До проведення рятувальної операції приєдналося також рятувальне судно МПРС «Сапфір», що має потужні лафети для тушіння пожеж, та буксир Nibulon-1. О 23.55 12.02.2021 завдяки злагодженій роботі команд буксирів та рятувальників вдалося локалізувати, а потім й усунути пожежу.