(ФОТО, ВІДЕО) Огляд сьогоднішнього протесту моряків

Сьогодні, 12 лютого, близько пів сотні моряків, що працюють на торговельних суднах іноземних власників, перекрили рух транспорту на автотрасі Одеса – Київ навпроти посту поліції “Дачне” на знак протесту проти корупції при сертифікації та дипломуванні фахівців морської галузі. 
 
Одночасно протести планувались і в інших містах України, наприклад у Херсоні, Маріуполі та Ізмаїлі.

Серед вимог протестувальників:

1) Зустрічі з Президентом України.

2) Створення Робочої групи при Офісі Президента.

3) Відставки Міністра інфраструктури України Владислава Криклія.

4) Відставки В.О. Начальника Морський адміністрації України Андрія Глазкова.

З протестувальниками зустрівся голова виконкому Нацради з реформ Михеїл Саакашвілі, який зауважив, що “був заздалегідь попереджений про акцію протесту”.

“Учора ми до 2-ї години ночі вели перемовини з міністром інфраструктури Криклієм і отримали обіцянку, що буде підписано наказ, що скасує норми, які дозволяють чиновникам щорічно грабувати моряків на 100-150 мільйонів доларів”, – зазначив Саакашвілі.

Варто зазначити, що це вже  друга акція протесту моряків.

Учасники акції вважають винуватцями ущемлення їх інтересів главу Мінінфраструктури та в.о. голови Держслужби морського та річкового транспорту, вимагають їх відставки та спрощення системи і зниження цін за дипломування моряків.

На протест сьогодні відреагував і в.о. голови Адміністрації морського та річкового транспорту А.Глазков. Схоже він досі не зрозумів порядок денний протестних акцій.

Окрім того, у Києві представники ГО “Українське об’єднання моряків” звернулися до Посольства США і передали Тимчасово повіреній у справах США Крістіні Квін прохання допомогти.

Протест моряків в Херсоні (Відео “Український Південь” )

Перекриття траси Одеса-Київ моряками поблизу с.Дачне.

Сегодня утро началось со страйка в поддержку Моряков.
Да, холодно, аж -7 и ветер, но настоящие Моряки всё равно…

Опубликовано Георгием Клюевым Пятница, 12 февраля 2021 г.

Виступ М.Саакашвілі на “Думская ТВ”.