«Морські котики» випробували нове спорядження

Водолази-розвідники морського центру спеціального призначення імені кошового отамана Антіна Головатогов акваторії Чорного моря здійснили планові спуски.Під час тренувань «котики» відпрацювали дії під водою у складі групи, коли потрібно розділятися попарно та виконувати різні завдання.

Вимоги до водолазів-розвідників через специфічні завдання, які виконують бойові плавці ССО, особливі. А саме фізичне здоров’я, витривалість та головне, психологічна стійкість до дій в екстремальних умовах. Саме такі якості й викарбовуються під час різних тренувань, які у центрі вже давно стали звичайною «рутиною».

– Вода не є природним середовищем для існування людини. Занурення– це завжди стрес як для організму, так і для психіки. Водолаз-розвідник повинен опановувати хвилювання та контролювати свій страх, так би мовити, тримати розум завжди «холодним», – пояснив один із бойових плавців.

Слід зазначити, що під час цих тренувань водолази-розвідники також випробовували нове спорядження, яке нещодавно заявилось у центрі.

Фото пресслужби морського центру спеціального призначення