За другий місяць нересту рибоохоронними патрулями зафіксовано 6,7 тис. порушень на понад 2,4 млн грн збитків, – Держрибагентство

В рамках рибоохоронних рейдів державні інспектори вилучили у порушників понад 12 тонн (12 522 кг) водних біоресурсів та 6 630 од. заборонених знарядь лову. Затримано 151 транспортний засіб. За цей період складено та направлено до судів 1 864 справи для притягнення порушників до адміністративної відповідальності. Ще 28 справ направлено судами для відкриття кримінальних проваджень.

«Сума збитків, завданих рибному господарству за другий місяць нересту, склала понад 2,4 млн грн. З них 334 тис. грн зафіксував Харківський рибпатруль, 327 тис. грн – Азовське басейнове управління, 262 тис. грн – Луганський рибпатруль та 221 тис. грн – Кіровоградський рибпатруль. В черговий раз закликаю громадян дотримуватися встановлених Правил рибальства та не завдавати шкоди рибним запасам нашої держави, особливо під час нересту. В іншому випадку на них чекатиме покарання – від адміністративних штрафів до кримінальної відповідальності», – наголосив т.в.о. Голови Держрибагентства Олег Баздуганов.

Найбільшу кількість порушень зафіксовано в Дніпропетровській, Черкаській, Вінницькій, Чернівецькій та Київській областях.

Держрибагентство закликає громадян бути відповідальними та дотримуватися вимог чинного природоохоронного законодавства. Якщо Ви помітили порушення Правил рибальства або Порядку придбання чи збуту водних біоресурсів просимо невідкладно повідомляти на всеукраїнську безкоштовну «гарячу лінію» відомства: 0 (800) 50-52-50.

Довідково

Нагадуємо, наразі у деяких водоймах України триває нерестова заборона на вилов водних біоресурсів. Терміни нерестової заборони відрізняються залежно від областей та водойм. З детальною інформацією можна ознайомитися у наказах відповідних територіальних управлінь за посиланням. Також у всіх областях України створено інтерактивні онлайн карти з географічними координатами заборонених або дозволених для рибальства місць в нерестовий період. Перелік зазначених карт по регіонам можна переглянути за лінком.