У Нафтогавані Одеського порту одночасно обробляються два танкери

Вчора, 09.06.2020 р., близько 19 години вечора до причалу 5-Н був поставлений т/х METEORA (L=176 m, прапор Італія), який доставив з грецького порту Елефсіс 33 тис тонн дизельного пального. Близько опівночі буксири завели у Нафтогавань і пришвартували до причалу 2-Н великовантажний танкер CНRYSANTHEMUM (L=244 m, прапор Багами). Вказане судно доставило 76,1 тис. тонн т.зв. «легкої техаської нафти» з американського Х’юстона.

Як сповіщають у головній диспетчерській Одеської філії ДП «Адміністрація морських портів України» (ОФ ДП «АМПУ»), найближчими днями очікується постановка ще одного танкера, який зайде у нафтогавань за 11 тис. тонн мазуту. З урахуванням цього судна, обсяг перевалки нафти і нафтопродуктів у порту за неповні 6 місяців поточного року становитиме майже 874,9 тисяч тонн, що значно перевищить аналогічний показник за перше півріччя минулого року – 625,6 тис. тонн.

Загалом у січні-травні 2020 року на причалах Одеського порту перевантажено 10407,3 тис. тонн вантажів, що перевищує аналогічний показник п’яти місяців минулого року на 2,8%. Цей результат дозволив підприємству увійти до ТОП-3 найбільших українських портів за вантажообігом.

При цьому одеські портовики вже багато років впевнено тримають першість за обсягами перевалки контейнерів і цієї весни вийшли на перше місце за показником перевалки металопродукції.

Так, за оперативними даними головної диспетчерської ОФ ДП «АМПУ», у травні 2020 року стивідорними компаніями порту було перевантажено 599,5 тис. тонн металів. Це рекордний показник місячної перевалки вказаного виду вантажу за останні роки. Підсумок перевалки металопродукції в Одеському порту у січні-травні ц.р. сягнув позначки 2,5 млн. тонн, що перевищує результат аналогічного періоду минулого року на 31,5 %.

Адміністрація Одеського морського порту

IMG 20200610 151447-2