Необхідно пришвидшити підготовку проекту модернізації аеропорту в Дніпрі, – Владислав Криклій

Потрібно максимально пришвидшити підготовку проекту модернізації міжнародного аеропорту в Дніпрі, щоб вже у цьому році розпочати будівельні роботи. На цьому наголосив Міністр інфраструктури України Владислав Криклій під час наради  за участі голови Дніпропетровської облдержадміністрації Олександра Бондаренка, голови Державіаслужби Олександра Більчука та голови Укрінфрапроекту Кирила Хом’якова.

“Модернізація аеропорту у Дніпрі – серед наших пріоритетних інфраструктурних проектів. Тому необхідно максимально пришвидшити підготовку проекту із забезпеченням якості та всіх технологічних вимог, щоб вже в цьому році розпочати будівельні роботи”, – сказав Владислав Криклій.

Відтак, станом на сьогодні виконано інженерно-геодезичні та інженерно-геологічні вишукування, розроблено та проаналізовано декілька варіантів розміщення штучної злітно-посадкової смуги та основних об’єктів аеродромної інфраструктури, розроблено проект генерального плану аеропорту та завершено розробку вертикального планування території. Крім цього, розроблено та затверджено завдання на виконання проектно-кошторисної документації та відведено у постійне користування 17 земельних ділянок.

Зараз проводяться дослідження стану навколишнього середовища з метою оцінки впливу майбутніх робіт на довкілля. Також триває процедура відведення ще 14 земельних ділянок та проводиться розробка проектно-кошторисної документації за розділами.

Нагадаємо, що в державному бюджеті на 2020 рік передбачено 100 млн грн на проектування та модернізацію міжнародного аеропорту “Дніпропетровськ”.

Модернізація планується з доведенням параметрів до забезпечення експлуатації повітряних суден кодової букви “С” без обмежень та з можливістю перспективного подовження злітної смуги для забезпечення експлуатації повітряних суден кодових букв “D” (“Е”).