Командування ВМС України може очолити Олексій Неїжпапа – ЗМІ

Головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак проводить перестановки в командуванні Військово-морських сил.

Про це повідомляє видання «Бабель».

Передбачається, що чинний командувач ВМС адмірал Ігор Воронченко перейде на службу в Міністерство оборони. Його місце займе контрадмірал Олексій Неїжпапа, а його заступником стане капітан 1 рангу Шаген Шайволодян — начальник 198-го навчального центру ВМС в Миколаєві.

Видання «Бабель» уточнює, що матеріал заснований на розмові з трьома джерелами на умовах анонімності — в командуванні ВМС, у Міністерстві оборони та в навчальному центрі в Миколаєві. Ігор Воронченко інформацію не спростував, він зараз у відпустці. Олексій Неїжпапа своє призначення коментувати відмовився. 

За інформацією видання «Бабель», Руслан Хомчак підписав наказ про призначення Олексія Неїжпапи командувачем ВМС у середу, 20 травня. Тепер його має підписати президент Володимир Зеленський.

Хто такий Олексій Неїжпапа?

Контрадміралу Олексію Неїжпапі 44 роки. У 1997 році він закінчив Севастопольський військово-морський інститут (зараз — Академія ВМС ім. Нахімова), служив заступником командира військово-морської бази «Південь» і очолював 1-шу бригаду надводних кораблів — кораблі цієї бригади часто брали участь у міжнародних навчаннях, а її командири обіймали високі посади у ВМС, Генеральному штабі та Міністерстві оборони.

Олексій Неїжпапа став заступником командувача ВМС Воронченка у 2015 році та брав участь в антитерористичній операції на Донбасі. Свою карʼєру Олексій Неїжпапа починав з того, що командував зенітно-ракетною батареєю на фрегаті «Севастополь» під керівництвом Сергія Нікітіна.