Екологічна безпека АМПУ виявила та оперативно ліквідувала забруднення біля аварійного танкеру «DELFI»

У четвер, 21 травня, о 8.30 під час регулярного візуального моніторингу акваторії співробітниками відділу екологічної безпеки Одеської філії ДП «АМПУ» було виявлено поряд з підтопленим судном «DELFI» видимі сліди нафтопродуктів.

Про виявлене забруднення у встановленому порядку було  повідомлено територіальним підрозділам Державної екологічної інспекції. Відповідно до вимог «Порядку перевірки, взяття проб води та проведення їх аналізу», представники екологічної інспекції відібрали проби в районі судна «DELFI», а співробітники Адміністрації Одеського морського порту здійснили відбір проб фонових показників якості води в районі пляжу «Дельфін», біля якого знаходиться судно.

Після закінчення процедур, необхідних для фіксації забруднення, ДП «АМПУ» було вжито заходів з недопущення поширення забруднення нафтопродуктами морської води. Бригада з ліквідації аварійних розливів нафтопродуктів дільниці портового флоту технічної служби ОФ ДП «АМПУ» обробила водну поверхню в місці забруднення сорбентом «Еконадін». Станом на 13:30 забруднення було повністю ліквідовано. Стан поверхневих вод в районі розташування судна «DELFI» задовільний, витікання нафтопродуктів відсутні.