Шановні портовики, дорогі ветерани!

Дозвольте від щирого серця привітати усіх вас з визначним ювілеєм – 75-річчям Великої Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні!

Події 1941-45 рр. золотими літерами вписані у біографію колективу Одеського порту. Ми ніколи не забудемо, як у перші дні війни за призовом військкоматів пішли на фронт близько 1200 вантажників, інженерів, моряків портофлоту, представників інших портових професій. Не згасне пам’ять про 73 дні героїчної оборони Одеси, коли порт під безперервним бомбардуванням і артобстрілами ворога забезпечував постачання Приморської Армії, а в зворотному напрямку відправляв сотні тисяч людей і десятки тисяч тонн цінного заводського обладнання. Далеко за межами нашої країни пам’ятають, як у період окупації рідного міста одеські портовики організовували перевалку вантажів ленд-лізу у портах Каспію, Крайньої Півночі та Далекого Сходу.

У ці травневі дні ми знову згадуємо імена своїх рідних і близьких, які хоробро воювали з ворогом на фронті і наближали Перемогу своєю самовідданою працею в тилу, піднімали економіку країни з руїн у повоєнні роки. Вічна пам’ять тим, кого немає з нами, і глибока шана живим!

Сьогодні ми схиляємося у доземному поклоні перед ветеранами Одеського порту-учасниками бойових дій у 1941-45 рр.: фронтовою медсестрою Лідією Гассій, гвардії мінометником Миколою Дебелим, моряками-чорноморцями Олексієм Колесниковим і Аллою Пастушенко, десантником Олександром Лученковим, піхотинцями Петром Ревнюком і Василем Цимбалом. Ви – жива історія всенародного подвигу, взірець мужності, незламності духу й любові до Батьківщини!

Велика Перемога об’єднує нас і робить Україну сильнішою. Бажаючи щасливої долі нашим дітям, ми повинні берегти мир і сприймати його як найвищу цінність.

Міцного усім здоров’я, благополуччя, добра, радісного весняного настрою!

Зі святом Великої Перемоги!

Р.САХАУТДІНОВ, начальник адміністрації Одеського морського порту,

О.МЯСКОВСЬКИЙ, в.о. директора ДП «Одеський порт»,

М.ПАВЛЮК, Почесний Президент Одеського порту

В.ЗАЙКОВ, голова Профспілки РМТ Одеського морського порту