За результатами квітня порт Маріуполь спрацював зі збитком у 7 млн. грн.

У квітні виконання плану ДП “Маріупольский морський торгівельний порт” з вантажопереробки склало 71,7%. За оперативними даними підприємство спрацювало зі збитком у 7 млн. грн.

За 4 місяці збитки очікується у розмірі 1 млн. грн. Фінансове становище порту за підсумками роботи з початку року було б ще гірше, якби не найсуворіші заходи щодо економії, вжиті усіма підрозділами порту – це і оптимізація витрат на тепло і енергоносії, зменшення витрат на ремонти, а також економія по заробітній платі.

Фонд оплати праці в квітні було зменшено на 4,0 млн. грн, завдяки тому, що частина працівників працювала на 2/3. Але слід зазначити, що в травні очікується вантажопереробка на рівні 400 тис. тн (в квітні фактично була перевалено 451,9 тис. тн вантажів) і відповідно фінансовий результат як за травень місяць, так і наростаючим підсумком буде ще гірше.

Щоб якось мінімізувати збитки, наше підприємство і в травні змушене працювати в режимі економії, в тому числі – ще більше оптимізувати витрати на оплату праці.

Тим не менш адміністрація порту продовжує виконувати свої зобов’язання перед колективом і піклується про співробітників. Так, вже виплатили «екологічні», які передбачені Колективним договором, плюс виплати по страхуванню персоналу.

Також з метою підтримки працівників в період важкої епідеміологічної ситуації, планується виплата кожному працівникові ще однієї додаткової матеріальної допомоги.