Міноборони здійснює заходи з реабілітації забруднених територій військових частин радіоактивними відходами

Екологічна безпека держави на сьогодні є одним з пріоритетів національних інтересів України.

Міністерство оборони України у співпраці з Агентством НАТО з підтримки та постачання продовжує роботу щодо здійснення заходів з реабілітації забруднених територій Збройних Сил України.

29 квітня в рамках Імплементаційної Угоди України та НАТО за підтримки Трастового фонду НАТО із захоронення радіоактивних відходів було проведено виконання заходів щодо вилучення радіоактивних відходів, які зберігалися на території військової частини (смт Цибулеве Кіровоградської області) Міністерства оборони України.

Протягом зазначеного етапу проведено низку підготовчих та основних робіт щодо вилучення радіоактивних відходів, їх кондиціювання, пакування у відповідні контейнери та транспортування до зони відчуження території пункту захоронення радіоактивних відходів «Буряківка».

Всі заходи виконано у визначені терміни з додержанням відповідного рівня якості робіт, безпеки персоналу та об’єктів навколишнього середовища.

Незабаром на території військової частини (смт Цибулеве Кіровоградської області), де зберігалися радіоактивні відходи буде розпочато роботи з відновлення території до свого первинного стану.