Держводагентство: На розчистку русел річок, що на Донеччині передбачено понад 100 мільйонів гривень

Водники басейну Сіверського Дінця активно співпрацюють із місцевою владою у питаннях реалізації заходів Регіональної цільової програми щодо здійснення розчистки та регулювання русел річок на 2018-2022 роки.

Зокрема, днями відбулося онлайн-засідання колегії Донецької облдержадміністрації, де обговорювався проект зазначеної програми у новій редакції.

Важливо, що на 2020-2022 роки за цією програмою передбачено виконання заходів на загальну суму 451,6 млн. грн., в тому числі 105,5 млн.грн. – за напрямом «Відновлення та підтримання сприятливого гідрологічного режиму та санітарного стану річок».

Певні заходи за цим напрямом будуть виконуватися для поліпшення гідрологічного режиму та покращення екологічного стану р. Сіверський Донець в Харківській, Донецькій та Луганській областях.

За результатами виконання цих заходів буде проведено розчистку русел річок у басейнах річок Казенний Торець та Бахмутка орієнтовною протяжністю близько 115 км зі 180,5 км.

Таким чином, понад 100 млн. грн. буде спрямовано на розчистку русел річок на Донеччині та підтримання їх водності.

І це є актуальним у той час, коли кліматичні зміни вже подовжили маловодний період року та підсилили загрози посухи і зникнення малих річок.